Maailman vaarallisimmat lentoyhtiöt


Lentäminen on osalle meistä todella jännittävää puuhaa ja osa jopa pelkää sitä kuollakseen. Tällöin ei tietenkään kannata lentää ollenkaan. Kuitenkin, jos lentopelko on vain pieni, niin voi siitä päästä hieman yli tarkistamalla lentoyhtiön turvallisuuden. Lentoyhtiöiden turvallisuus onkin yksi tärkeimmistä turvallisuus kysymyksistä matkustaessa. Lentokone kantaa sisällään jopa lähes 500 matkustajaa, joten sen turvallisuus on erittäin suuri kysymys. Tämän takia joka vuosi laaditaankin listoja maailman vaarallisimmista ja turvallisimmista lentoyhtiöistä. Osa lentoyhtiöistä on jopa joutunut matkanjärjestäjien mustalle listalle, jolloin heidän lentojaan tulisi toden teolla välttää. Tässä artikkelissa käymmekin läpi, että mitkä nämä vaaralliset lentoyhtiöt sitten ovat. Tulokset perustuvat tapahtuneiden onnettomuuksien tilastoihin. Osa lentoyhtiöistä on jopa saanut EU:n kautta kiellon lentää Euroopassa.

EU: mustalla listalla olevat lentoyhtiöt

Tällä listalla on jopa yli 100 eri lentoyhtiötä, jotka ovat saaneet kiellon lentää Euroopassa. Nämä lentoyhtiöt ovat suuri riski turvallisuudelle, joten onkin erittäin tärkeää painaa nämä lentoyhtiöt mieleen, matkustaessasi muualla. Näiden lentoyhtiöiden lennoille ei kannata koskaan mennä. Euroopan komissio julkaisi 2018 kesäkuussa listan lentoyhtiöistä, jotka ovat joutuneet heidän mustalle listalleen. Nämä lentoyhtiöt eivät saa edes turvallisuus syistä lentää Euroopan Unionin maiden ilmatilassa, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että lentoyhtiöt eivät voi edes lentää Euroopan ylitse. Listalla onkin yhteensä 114 eri lentoyhtiötä, jotka ovat kotoisin 17 eri maasta, suurimmaksi osaksi, Aasiasta ja Afrikasta. Tämän lisäksi listalla on kuusi lentoyhtiötä, jotka ovat saaneet huomattavasti rajoituksia.

eri lentoyhtiöt

Kaikilla Afganistanista, Djiboutista, Eritreasta, Kirgisiasta, Kongon tasavallasta, Kongon demokraattisesta tasavallasta, Liberiasta, Libyanista, nepalista, Guineasta, Sambiasta, Sao Tomelta, Principestä, Sierra Leonelta ja Sudanista tulevilla lentoyhtiöillä on täysi toiminta kielto Euroopassa. Lisäksi kaikilla muilla Angolan lentoyhtiöillä, kuin TAAG Angola Airlines on täysikielto lentää Euroopassa. Gambonista Euroopassa taas saa lentää vain kaksi lentoyhtiöitä, jotka ovat Afrijet ja SN2AG. Vaikka, näidenkin yllä mainittujen lentoyhtiöpoikkeuksien toimintaa on rahoitettu huomattavasti. Näistä maista tulevia lentoyhtiöitä tulisi välttää mahdollisimman pitkälle, jopa maissa vieraillessa kannattaa aina valita ulkopuolinen lentoyhtiö, aina kun se on vain mahdollista.

Euroopan mustalle listalle ovat taas päätyneet Zimabwesta kotoisin oleva Air Zimbabwe, Iranista kotoisin oleva Aseman Airlines, Venezuelasta tuleva Avior Airlines, Surinamesta tuleva Blue Wing Airlines, Iraqi Airway Irakista ja Nigerian Med-View Airline. Nämä lentoyhtiöt eivät ole saaneet vielä lentokieltoa Euroopassa, mutta ovat Euroopan unionin mustalla listalla, joten lentojen varaajien kannattaa välttää myös näitä kyseisiä lentoyhtiöitä. Pohjois-Koreasta tulevan Air Koryon, Gabonin Afrijetin, Komoritin air Service Comoresin, Air Iranin toimintaa on taas rajoitettu merkittävästi Euroopan unionin maissa, eikä heillä ole oikeuksia lennättää turisteja pitkälle matkalle.

Nämä kaikki maat onkin erittäin hyvä pitää aina mielessä lentoja varatessa, jotta saisi varmistettua itselleen mahdollisimman turvallisen lennon. Vaikka lista olikin pitkä, niin onneksi maailma on täynnä erilaisia lentoyhtiöitä, joten kenellekään tuskin tulee silti pulaa lennoista. Joten, vaikka näitä lentoyhtiöitä välttäisikin, niin voi olla silti varma, että löytää itselleen sopivan lennon. Ja lentokiellon saaneita lentoja ei ole edes mahdollista varata Euroopasta. Usein myös suomalaisilta lennonvaraussivustoilta on suodatettu kyseisten lentoyhtiöiden lennot. Tämä helpottaakin lentojen varausta huomattavasti, nimittäin usein ei tarvitsekaan ottaa itse selville lentoyhtiöiden turvallisuutta, nimittäin suurimmaksi osaksi kaikki sivustoilla näkyvät lentoyhtiöt ovat turvallisia. Tarkkuutta oikeastaan tarvitaan vain silloin, kun on varaamassa lentoa kyseisestä maasta. Tällöin vaihtoehdoiksi saattaa tulla paikallisia lentoyhtiöitä, jolloin pitääkin itse hieman tarkistaa lentoyhtiön turvallisuutta.